Aer conditionat !!! Ce poate recomanda acesta pagina?

aer conditionat
aer conditionat
aer conditionat

Business Promoter va propune pagina aer conditionat. Aceasta pagina a fost realizata special pentru dvs.In interiorul ei veti gasi informatii despre APARATELE DE AER CONDITIONAT !

Ce poate recomanda acesta pagina? Scandalul HCFC-22?

1. consultanta in vederea alegerii aparatului de aer conditionat (Aparatul de climatizare corespunde pretentiilor de climatizare din spatiul de folosire, concordant cu capacitatiile materiale ale clientului).

2. produse identificate la nivel mondial pentru calitatea lor si fabricate sub marci celebre.

3. montare de aparate aer conditionat in situatii de maxim profesionism, urmata de service definitoriu fiecarui tip de aparat de aer conditionat;

4. service pentru o gama extinsa de aparate de climatizare, destinat atat aparatelor de CLIMATIZARE montate de noi, cat si montate de terti;

5. linkuri ce fac posibila vanzarea de produse destinatinate satisfacerii nevoilor de racire, incalzire sau ventilatie potrivite fiecarui client.

aer conditionat

aer conditionat

Recomandam urmatoarele articole:

Ce este mai ieftin – achizitia unui nou aparat de climatizare sau folosirea celui vechi? Nu este nici un secret ca aparatele moderne de aer conditionat sunt cu mult mai eficiente decat cele vechi, chiar si aparatele care nu au un rating Energy Star. Cu toate acestea, multi oameni prefera sa foloseasca aparatele vechi cu care s-au obisnuit, deoarece nu trebuie sa mai investeasca mii de Ron intr-unul nou. Daca pe termen scurt acest lucru pare rentabil, pe termen lung se dovedeste ca exact contrariul este adevarat.

Transformatorii HVAC

Ghid pentru transformatorii HVAC.In urma citirii acestui scurt ghid, de forma ADC, valabil doar pentru transformatorii HVAC, puteti intelege si asimila corect informatia.

LOGO 8Ce este un transformator? Un transformator este un dispozitiv static inductiv conceput sa transfere energie electrica de la circuit la altul.
Ce contine fiecare transformator? Fiecare transformator contine o bobina primara si una secundara. Ce stim: fiecare transformator in parte este format din doua bobine:una secundara si una primara. In cele ce urmeaza vom vedea cum comunica intre ele.

Cum circula curentul de la o bobina la alta? O modificare a tensiunii aplicate unei bobine induce un curent sa circule în cealalta bobina. În acest fel, energia electrica este transferata de la un circuit la altul. Ce stim: energia electrica este transferata de la un circuit la altul, prin modificarea tensiunii aplicate.

Unde este trimis curentul indus? De obicei, tensiunea modificata este aplicata bobinei principale, iar curentul indus este în cea secundara. Ce stim:in urma aplicarii bobinei principale, a unei tensiuni modificate, curentul indus se afla in bobina secundara.

Cu ce poate fi transferata energia electrica? Energia electrica poate fi transferata la aceeasi tensiune (un transformator de cuplare) sau la o tensiune mai înalta (un transformator ridicator) sau la o tensiune mai joasa (transformatoare coborâtoare).Ce stim:prin intermediul unui transformator ridicator, energia electrica poate fi transferata la tensiune identica sau diferita!

Unde sunt utilizate transformatoarele si de ce tip sunt acestea? Transformatoarele care sunt utilizate în echipamentele de încalzire si AC sunt cele de tensiunea joasa/coborâtoare.

Aerul conditionat este procesul de schimb de caldura de la o temperatura scazuta la o temperatura mai ridicata; sau in termeni simpli, este procesul de control al temperaturii aerului in functie de confortul nostru. Desi aerul conditionat a fost popular chiar si in vremurile imperiale din China, aerul conditionat modern a inceput sa existe doar in mijlocul anilor 1920. Astazi, viata fara AC este de neimaginat, indiferent daca locuiti in desert sau intr-un loc rece temperat, un aparat de AC ar fi intotdeauna o necessitate.
In afara de faptul ca incalzirea globala ne face termometrele sa actioneze ciudat – aerele conditionate nu exista doar ca sa raceasca, ci si ca sa curate si regleze fluxul de aer dintr-o cladire. Reglarea fluxului de aer ar fi imposibila intr-o cladire mare fara AC. Aparatele sunt de toate marimile si preturile, avand peste 100 de producatori in intreaga lume. Deci, bazandu-ne pe asta, haideti sa aruncam o privire la primele 10 branduri de aparate de ACdin lume.

10. Videocon
Videocon este unul dintre cei mai mari producatori de electrocasnice din lume, cu peste 17 fabrici in India si peste tot in lume. Este o companie cu bazele in India, cu sediul central situate in Gurgaon India, si cu fabric de productie peste tot in lume, inclusiv China, Mexic, Polonia si Italia. Prezenta Videocon pe piata aparatelor de AC este marcata de gama masiva de aparate pe care firma le ofera, si de tehnologiile inovatoare pe care compania le gestioneaza fara efort. Aceasta ofera diferite modele, cu accent pe eficienta energetica si stilul de viata sanatos. Cele mai recente inovatii oferite de companie sunt tehnologia inversata DC si ionizarea active care foloseste carbune activat pentru a absorbi toti poluantii nocivi care se amesteca cu aerul.

9. Haier
Grupul Haier este o organizatie colectiva bazata in Republica Populara Chineza. Corporatia ofera o gama larga de aparate de consum, cu accent principal pe AC Aceasta ofera o mare gama de aparate de AC din care poti allege, si cu peste 100 ani de experienta in furnizarea de aparate de consum, este greu sa alegi doar unul. Desi un pic inferior din punct de vedere al inovatiei tehnologice si al designului estetic, aparatele de ACHaier sunt cunoscute pentru fiabilitate, accesibilitate si eficienta energetica. O simpla inovatie numita Sistemul de Terapie prin Aer introdusa de liderul chinez este singurul avantaj din punct de vedere tehnologic. Dar bineinteles ca functioneaza.

8. LG
Daca inovatie si estetica este ceea ce cautati la un aparat de AC, atunci LG este alegerea corecta pentru dvs. LG Electronics este o companie private de uz casnic, cu sediul de baza in Coreea de Sud, diviziunile sale majore sunt comunicatiile mobile, sistemele de divertisment, electrocasnicele si aerul conditionat. Compania prezinta clientilor sai o baza larga de produse, cu aproape fiecare dintre ele incorporand cea mai recenta tehnologie HVAC. Diversele caracteristici oferite in aerele conditionate LG includ tehnologia inversa, sisteme cu jet de racire, sisteme de filtrare cu plasma si sisteme anti-virusi si alergii care duc aparatele de CLIMATIZARE la un alt nivel, departe de a mai fi doar dispositive de racire. Desi compania a aparut a fi o companie ecologica, asigurand lipsa PVC-ului si a altor material daunatoare in aparatele sale, lipsa concentrarii asupra gazelor cu efect de sera a facut reputatia companiei discutabila.

7. Voltas
Voltas este o alta companie din India, cu sediul in Mumbai, partenerul sau principal fiind Tata. Este unul dintre cele mai mari nume in ceea ce priveste sistemele HVAC comerciale, oferind solutii de AC, chiar de la cel mai mare transatlantic, RMS Regina Maria 2 si cea mai inalta cladire din lume – Burj Khalifa, doar pentru a numi cateva. In departamentul de AC “de casa”, Voltas ofera cele mai eficiente si economice aparate de AC de astazi. Cu modele de toate tipurile, incluzand cel divizat, fereastra si versiunile Slim, compania are o solutie pentru fiecare consumator. Toate aparatele de AC oferite de Voltas au un rating de minim 3 stele, ajutadu-le sa depaseasca cu usurinta, in termeni de eficienta, pe omologii sai din Asia.

6. Panasonic
Corporatia Panasonic, cunoscuta anterior ca si Corporatia Industriala Matsushita Electrical este unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata de electrocasnice si este cel mai mare producator de aparate electronice din Japonia. Desi compania este cunoscut pentru calitatea aparatelor sale electronice, in ultimul timp compania s-a straduit din greu pentru a oferi unele din cele mai avansate sisteme de AC. Noi sisteme, cum ar fi Econavi si nanoe-G se asigura ca aveti posibilitatea de a comuta doar pe AC, uitand de sentimentul de congelare. Stiinta inovatoare in AC garanteaza ca temperaturile sunt mentinute pentru un confort optim si intreaga zona este lipsita de germeni. Aceasta prevede, de asemenea, sisteme calde si reci, care pot functiona atat ca o pompa de caldura cat si ca un racitor.

Aerul conditionat este o parte din terminologia pe care o folosim de multe ori – HVAC.
Un set complet de echipament ar trebui sa poata sa modifice temperatura si umiditatea aerului, sa circule si sa amestece aerul, precum si sa il filtreze si sa il purifice.
Cu toate acestea, echipamentul poate fi folosit pentru a servi oricare dintre functiile specificate mai sus, separat.
Este o combinatie de HVAC ( incalzire, ventilatie si aer conditionat ). Scopul final al HVAC-ului este de a oferi confort vietii noastre de zi cu zi.
Sa parcurgem unele explicatii la partile cu “H”si “V”, inainte de a ajunge la sectiunea “AC”.

Litera “H” vine de la incalzire ( H (eng.) = heating )
Aceasta incalzire este asociata cu radiatoare, cuptoare, sobe si incalzire electrica. Radiatoarele sunt alimentate cu apa calda de la cazane, seminee, iar sobele furnizeaza caldura radiant prin arderea lemnelor sau carbunelui, cuptoarele incalzesc un spatiu anume prin arderea de combustibili fosili, si radiatoarele elctrice folosesc principiul rezistentei electrice pentru a genera caldura.
Incalzirea este folosita in principal in zonele foarte reci.

Litera “V”vine de la ventilatie
Subiectul ventilatiei se refera la circulatia aerului si a miscarii intre un spatiu deschis si unul inchis. Este posibil sa se realizeze acest lucru prin intermediul unui fenomen natural sau prin mijloace de ventilatie fortata. Echipamentul care ajuta ventilatia include cosuri de fum, suflante, ejectoare si ventilatoare.
Scopul ventilatiei este de a asigura siguranta ocupantilor intr-un spatiu, precum si confortul acestora. Este deosebit de util in caz de incendiu.

In cele din urma, “AC”este forma scurta de la Aer Conditionat
Contrar credintei populare, nu este vorba doar de AC plin cu agent frigorific. Cuvantul “conditionat”in sine sugereaza ca aerul conditionat ar trebui sa conditioneze aerul, pentru a ajunge la nivelul de confort al ocupantilor unei camere.
Echipamentul ar trebui sa faca orice fel de combinatie din urmatoarele, pentru a ajunge la nivelul de confort dorit :
• Sa modifice temperatura prin racire sau incalzire
• Sa modifice umiditatea aerului
• Sa circule si sa amestece aerul
• Sa filtreze si sa purifice aerul

Mai ales ca aerele conditionate pot fi cuplate cu incalzirea si ventilatia – si mai ales cu aerele conditionate central. In detalii,

Modificarea temperaturii aerului prin racire sau incalzire

Echipamentul care poate modifica temperatura aerului prin intermediul unor metode de racire este cunoscut sub numele de AC. Este numit pompa de caldura, daca este folosit pentru incalzire.
Cu toate acestea, o pompa de caldura este potrivita pentru incalzire, numai daca temperatura nu se indreapta spre extreme. Ca atare, un echipament suplimentar de incalzire ( partea “H”) va fi folosit – fie ca este o banda de incalzire, un cuptor sau un radiator.
Un AC cu ciclu mecanic este un echipament cu compresor, condensator, valve de expansiune, evaporator si tuburi umplute cu agent frigorific.

Modificarea umiditatii aerului

Un AC mecanic conventional poate modifica umiditatea. Cand este folosit pentru racire, el, de asemenea, va si dezumidifica. O pompa de caldura va modifica umiditatea relativa in timp ce incalzeste aerul.
Cu toate acestea, exista echipament special conceput pentru umidificare si dezumidificare. Acestea sunt umidificatoarele si dezumidificatoarele.
Un umidificator va adauga vapori de apa in aer pentru a raci zonele climatice calde si uscate. Un dezumidificator va fi foarte util in zonele cu temperatura medie, cu umiditate crescuta. Piesele umidificatorului sunt aceleasi ca la un aparat de AC, dar constructia lor este diferita, astfel incat aerul va fi racit, umiditatea indepartata si apoi reincalzit inainte de a fi eliberat in camera.

Circulatia si amestecul aerului: News AC HVAC

Aerul statut si stagnant nu este bun pentru sanatatea dvs – sa nu mai vorbim de senzatia de disconfort. Circulatia aerului poate fi realizata cu un echipament simplu – ventilatorul. Curentul de aer va deplasa continuu aer cald langa pielea dvs si, prin urmare, va asigura o racire a pielii prin mijloace de evaporare.
Circulatia aerului pentru intreaga cladire ar necesita conducte si suflante. Aceasta combinatie este folosita in principal cu aparatele de AC centrale. Aerul conditionat va fi distribuit in zonele desemnate. Este, de asemenea, proiectat pentru a prelua aerul curat si a elimina o parte din aerul folosit, pentru a asigura o ventilatie – subiectul “V”.
Filtrarea si purificarea aerului
Cele mai multe echipamente de climatizare sunt prevazute cu filter intr-un singur pachet sau o instalatie separate. Principalul motiv – pentru a filtra praful dina er.
Purificarea aerului poate fi realizata prin intermediul unui carbon activat ( pentru indepartarea mirosului ), lumina UV (pentru indepartarea microbilor) si filter HEPA (aer cu particule de inalta eficienta).
AC este esential in viata noastra, in special in zonele cu temperaturi extreme, sau chiar de dragul circulatiei si purificarii aerului.

Modele aer conditionat LG
Marele gigant al produselor de aer c LG, are ca scop lanasarea produselor de top din gama lor sa satisfacand dorintele clientilor. Cu aceste doua obiective, cei de la LG au reusit sa ajunga in topul preferintelor clientilor din intreaga lume.

Echipamentele de AC LG ofera atat de multe optiuni privind dimensiunile Si caracteristicile, încat gasirea modelului ideal nu e o problema indiferent de pretentiile DVS. Astfel va prezint urmatoarele modele si tipuri de CLIMATIZARE LG:

a) aer conditionat LG tip Split
Aparatele de AC LG tip Split sunt proiectate cu un aspect modern, suprafata exterioara fiind creata din reflectorizant la unele aparate, in special cum sunt cele din gama Art cool.
In functie de dimensiunile si forma incaperii, este posibila racirea simultana a unui volum mai mare de aer si cu ajutorul functiei de purificare se asigura distribuirea unui aer curat si proaspat.

b) „aer conditionat” LG de perete
Aceste sisteme de AC LG de perete si tavan au flexibilitatea montarii multiple. Unitatea interna poate fi usor montata pe podea sau suspendata de tavan.
Aceasta gama de aparate AC se caracterizeaza prin flexibilitatea de montare, putand fi instalate pe podea sau tavan, economisind astfel spatiul.

Directia debitului de aer poate fi ajustata orizontal in mod manual prin schimbarea directiei de orientare a paletei orizontale. Directia debitului de aer poate fi ajustata si vertical cu ajutorul telecomenzii.
Intre temperatura luata la produsul instalat si temperatura interioara poate exista o diferenta semnificativa. Controlul a doi termistori ofera optiunea de a controla temperatura prin referinta la oricare dintre cele doua temperaturi. Selectarea termistorului dorit se poate face cu butonul plasat pe spatele telecomenzii LCD cu fir.

c) aer conditionat LG INVERTER DC
Tehnologia LG inverter asigura functionarea optima pentru super eficienta energetica. Spre deosebire de tehnologia existenta, care nu ar putea mentine dvs. temperatura dorita de interior la un nivel constant, Tehnologia LG inverter, folosind compresoare speciale cu invertor, si poate ajusta temperaturi cu exactitate in functie de diferite conditii de interior.

Se economiseste energie cu pana la 44% in comparatie cu tehnologia existenta. De asemenea, motorul BLDC din unitatea interioara a aparatului de climatizare, este cele mai bun de acest fel din industrie, si face ambianta de la dvs. sa fie mult mai linistita si mai placuta decat cu motoarele existente.

aer conditionat,inverter aer conditionat,reclama aer conditionat

„aer conditionat”

Top 10 Greseli in aer conditionat.Top 10 aer conditionat.

Învatati cum sa economisiti bani si energie vara aceasta

În cele mai multe locuinte din zonele cu clima calda, aparatele de aer conditionat consuma mult mai multa energie decât orice altceva – pâna la 70% din factura la energie electrica, conform unor estimari. Cu toate acestea, exista metode pentru ca majoritatea oamenilor sa reduca consumul prin schimbarea obiceiurilor cu privire la aerul conditionat. În continuare va prezentam cele mai mari greseli savârsite si cum sa va reduceti consumul si factura la energie electrica.

Greseala nr.. 1: Achizitionarea unui aparat de aer conditionat prea mare
Mai mare nu înseamna neaparat mai bun. Multe persoane sunt înclinate sa cumpere un aparat de aer conditionat mai mare, presupunând ca le va raci casa mai repede. Cu toate acestea, un aparat supradimensionat nu va genera temperaturi uniforme sau nu va reduce umiditatea. Va functiona de asemenea ineficient prin porniri si opriri rapide. Desigur, o unitate poate fi si prea mica pentru a raci un spatiu. Pentru a determina marimea unui aparat de aer conditionat nou, consultati aceasta fisa de Rapoarte pentru Consumatori..

Daca sunteti in cautare de un aparat de aer conditionat partajat si nu sunteti familiarizati cu modul in care functioneaza, va vom da o scurta explicatie. Una dintre cele mai frecvente intrebari pe care le are un consummator este ce este un aparat de aer conditionat partajat sau ce este un aparat mini, partajat si fara tevi. Raspunsul este destul de simplu, iar functiile unui aparat de aer conditionat partajat sunt similare cu cele ale unui aparat de aer conditionat central.

2013 aer conditionat.Oferte 2013 aer conditionat.Preturi 2013 aer conditionat.2013 aer conditionat promotii.

 Ce este un aer conditionat partajat?

aer conditionat

Un aparat de aer conditionat partajat consta in o unitate de aer interioara si un compresor exterior, care ajuta la schimbul de aer in timp ce converteste aerul cald in aer rece. Un aparat de aer conditionat partajat este superior ferestrei traditionale sau unitatii portabile, si poate concura adesea cu o unitate centrala de aer conditionat. Unitatea poate fi instalata de obicei destul de usor, si functioneaza ca o solutie permanenta de control a climei. Unele unitati ofera, de asemenea, avantajul caldurii, permitand incalzirea in timpul lunilor de iarna.

Utilizarea de tevi mici pentru a conecta unitatea exterioara la unitatea interioara, aparatul de aer conditionat partajat poate fi plasat in aproape orice camera din casa ta. Pentru casele mai mari, un sistem multi-zone poate fi instalat, permitand mai multe unitati interioare, cu un singur compressor exterior. Acest lucru ajuta la estetica exterioara a casei tale, in timp ce iti ofera cea mai eficienta solutie de racire sau incalzire.

In cele din urma, un beneficiu major al unui aparat de aer conditionat partajat etse cel al costurilor reduse pentru 1) unitatea de aer conditionat si 2) forta de munca pentru instalare. Un aparat de climatizare Energy Star partajat eficient si de calitate poate reduce, de obicei, costurile cu energia, imbunatatind in acelasi timp confortul dumneavoastra.

Deci, unde puteti folosi un aparat de climatizare partajat ? Aparatele mini partajate au fost cunoscute ca fiind instalate pe proprietati rezidentiale, cladiri de apartamente, condominii, birouri, depozite, garaje si cam oriunde aveti nevoie de racire si incalzire. Un beneficiu in plus ar fi ca, daca va deplasati vreodata, aparatul de aer conditionat partajat poate fi foarte usor detasat si reinstalat in noua ta casa sau la birou.

De obicei, aparatele de climatizare partajate sunt accesibile si eficiente. Va sugeram cautarea unui aparat mini partajat fara tevi, care este mai presus de SEER 18 si instalarea nu ar trebui sa te coste mai mult de 2000 dolari !

Aparatele de climatizare Energy Star – merita ? Aparatele de aer conditionat Energy Star – merita?

Permiteti-mi sa incep prin a va spune ca jumatate din energia utilizata in casa dumneavoastra se datoreaza racirii, incalzirii si ventilatiei. Deci, este inteligent sa faceti alegerea potrivita atunci cand vine vorba de ce produse alegeti pentru climatul confortabil din casa dumneavoastra.

Toata lumea este familiarizata cu brandul “Energy Star”. Daca nu, atunci : ENERGY STAR este un program comun al Agentiei pentru Protectia Mediului SUA si al Departamentului de Energie care ne ajuta sa economisim bani si sa protejam mediul inconjurator prin produse si practici eficiente din punct de vedere energetic.

2013 aer conditionat

Piata si-a tot fortat cetatenii ani de zile pentru a cumpara aparate de aer conditionat Star si alte produse. Ati vazut reclame, reduceri de taxe cu discount, unele state primind chiar pliante de informare in cutiile postale, informandu-i de avantajele produselor care poarta acea eticheta.

In fiecare an, Energy Star isi schimba cerintele in conformitate cu evolutia tehnologiei si toate intreprinderile si producatorii trebuie sa se ridice la standardele lor. Deci atunci cand achizitionati un aparat de aer conditionat Energy Star aprobat, asigurati-va ca aceste este cu siguranta un model din 2012 si nu o unitate dintr-un an trecut.

Cerintele acestui an ar fi de a avea un rating de eficienta sezonier ( SEER) de cel putin 18 si un raport energetic efficient (EER) de 12.5. De asemenea, aparatele de aer conditionat trebuie sa aiba un “cod de eroare” care ar trebui sa fie usor de inteles pentru un tehnician. Toata performanta produsului trebuie sa fie certificate de un membru certificate EPA.

Se spune ca un aparat de climatizare Energy Star tinde sa economiseasca aproximativ 1000 de dolari pe an la facturile de energie pentru cetatenii Statelor Unite, este ecologic si un produs avansat din punct de vedere tehnologic.

 Ce este o pompa de caldura?

Daca aveti o idée despre cum functioneaza un aparat de aer conditionat, atunci probabil stiti mai multe despre pompele de caldura decat credeti. Ele lucreaza in moduri foarte similare, in loc de arderea combustibilului ele pur si simplu transfera caldura dup ace aceasta a fost extrasa din aer sau din sol. Acest lucru il face mult mai ecologic decat cuptoarele cu ardere pe gaz. Sensul caldurii este, in mod normal, in jos, miscandu-se din locurile cu temperature ridicate spre locatii cu o temperatura mai scazuta, iar pompa de caldura doar inverseaza ciclul. Sursa de caldura ar fi aerul, solul sau un loc specific unde caldura este localizata si HEAT SINK este casa sau cladirea dvs.

In majoritatea cazurilor, pompele de caldura sunt, de obicei, nu numai o srsa de caldura, dar acestea au, de asemenea, si tehnologia de racire. Aceste utilaje pot fi utilizate pentru diverse nevoi, nu numai pentru confortul dormitorului camerei dvs. de zi, daca v-ati observat vecinul folosindu-si cada sau piscina, este prin folosirea unei pompe de caldura.

Tipuri de pompe de caldura

Exista o multime de diferite pompe de caldura: Pompa de caldura de aer ( transfera caldura din aer ), pompa de caldura de sol ( transfera caldura de la sol), sursa de apa (foloseste apa curgatoare ca sursa ) si alte modele. Unele utilaje au tehnologia de a functiona ca “ 2 pompe de caldura”, ceea ce inseamna ca extrag caldura din aer dar odata ce temperature exterioara scade, ea incepe sa extraga caldura din sol deoarece este mult mai eficient, pentru ca necesita mai putina forta.

Ce face mai exact o pompa de caldura?

Pompele de caldura pot ajuta consumatorii sa economiseasca la plata utilitatilor, dar la temperaturi de inghet unele tind sa mearga la capacitate redusa. Daca locuiti intr-o zona in care sunteti expusi la temperature foarte joase, atunci pompa de caldura nu ar trebui sa fie SINGURA ta sursa de caldura. Chiar si atunci cand afara este frig exista intotdeauna ceva caldura in aer, dar pe masura ce se apropie de punctual de inghet, ca in lunile de Decembrie in regiunile Canadei sau in unele din statele nordice din SUA, pompa de caldura trebuie sa forteze pentru a extrage putina caldura din aerul de afara. In unele cazuri, un efort suplimentar ar putea fi necesar pentru ca pompa sa produca suficienta caldura pentru a-ti incalzi indeajuns de confortabil casa atunci and temperature scade sub punctul de inghet, si acest lucru nu e bine.

Acestea fiind spuse, ar trebui sa aveti intotdeauna o sursa secundara /de back-up. Oricare ar fi sistemul pe care il folositi, probabil este cel mai efficient. Pentru mai multe informatii, puteti apela intotdeauna furnizorul dvs de utilitati pentru cateva intrebari.

Aer conditionat
Un aparat de aer conditionat portabil este un aparat care poate fi mutat in orice camera a locuintei fara stres. Nu este integrat intr-un sistem fix, putand asigura aer rece in orice locatie. Este usor de transportat si mult mai ieftin decat un aparat clasic de aer conditionat. Aparatul de aer conditionat mobil este prevazut cu rotile, pentru a fi mai usor de transportat, fiind totodata ideal pentru spatii mici.
Cum functioneaza un astfel de aparat?

Aparatul de aer conditionat mobil functioneaza pe baza de curent electric complementat de un lichid special de racire, ca si in cazul aerului conditionat clasic de perete. Cu ajutorul freonului, o substanta chimica foarte puternica, aparatul de aer conditionat mobil poate fi alimentat la o priza obisnuita. Daca unele aparate de aer conditionat mobile vin echipate cu roti, altele pot fi mutate dintr-un loc in altul datorita rolelor externe care se monteaza pe ele.

Pentru a functiona corect, aparatul de aer conditionat mobil trebuie sa elimine in exterior aerul cald. Pentru a face aceasta, un mic rezervor de apa care este montat pe el este folosit pentru a raci si umezi aerul in timpul evaporarii. Unele sisteme mobile de aer conditionat mai moderne dispun de filtre de dezumidificare si de purificare a aerului.

Cu siguranta, producatorii de astfel de aparate mobile de aer conditionat sunt intr-o competitie acerba, dorind sa creeze sisteme cat mai avansate si mai sigure, la un cost cat mai redus. Firme ca si Samsung, Whirlpool, Beko, Electrolux, Nordstar, Argoclima si Vortex ofera aparate de aer conditionat mobile ce vin la preturi intre 1,000 si 2,000 Ron. Unele sisteme dispun de telecomanda si poseda o distributie multidimensionala a aerului in incapere. Totodata, aparatele de aer conditionat portabile permit scaderea umiditatii aerului fara a influenta temperatura ambientului.

Avantajele aparatelor de aer conditionat mobile

Pana acum cativa ani, putini oameni au considerat ca si optiune de achizitie un aparat de aer conditionat mobil. Astazi, aceste aparate au ajuns atat de faimoase, incat majoritatea expertilor si a instalatorilor de astfel de sisteme le recomanda din plin. Pe langa faptul ca rezolva problemele cu incalzirea si cu racirea, aceste dispozitive moderne ofera o flexibilitate sporita. Cateva dintre cele mai importante beneficii pe care le ai daca achizitionezi un astfel de aparat sunt:

– Portabilitate. Principalul avantaj care ne face sa ne indreptam atentia catre un aparat de aer conditionat portabil este dat de faptul ca poate fi mutat oriunde este nevoie de acesta.

Daca sunteti in cautare de un aparat de climatizare partajat si nu sunteti familiarizati cu modul in care functioneaza, va vom da o scurta explicatie. Una dintre cele mai frecvente intrebari pe care le are un consumator este ce este un aparat de climatizare partajat sau ce este un aparat mini, partajat si fara tevi.

Ce sa faci atunci cand un aparat de aer conditionat se defecteaza?

Datorita faptului ca scopul principal al unui aparat conditionat este acela de a raci o incapere, de multe ori utilizatorii profita de acesta si il suprasolicita. Cu toate ca aceste sisteme sunt proiectate ca sa reziste la efort prelungit, majoritatea se strica daca sunt utilizate in continuu cateva saptamani la randul. De multe ori, cu toate ca filtrele au fost schimbate si intretinerea periodica a fost efectuata de catre un specialist, exista o sansa minima ca si aceste aparate care au beneficiat de un tratament “preferential” sa sa defecteze sau sa inghete undeva in perioada caniculara de vara.

Inainte sa studiem cele mai bune metode de a face un sistem de aer conditionat sa mearga din nou, trebuie sa ne uitam la cauzele cele mai des intalnite care duc la o cedare a sistemului.

Aer conditionat

Cauzele care influenteaza defectiunea unui sistem de aer conditionat

Cele mai comune cauze includ:

1. O cantitate prea mica de aer. Aceasta este unul dintre cele mai des intalnite motive care duc la o defectiune a aparatului de aer conditionat. In caz ca filtrele nu au fost curatate de o buna bucata de timp sau tevile au o dimensiune prea mica pentru un flux de aer mai mare, exista riscul ca temperatura compresorului sa ajunga sub 0 grade, si astfel aparatul de aer conditionat cedeaza sau cel mai adesea ingheata.

Procesul prin care aceast inghet al aparatului de aer conditionat apare este destul de simplu: in timp ce aerul cald se misca prin tevi, atinge o bobina foarte rece care are scopul de a raci temperatura aerului foarte rapid. In momentul in care aerul cald intra in contact cu aceasta bobina, se formeaza condens, iar umezeala din aer se depune pe suprafata bobinei. In momentul in care aerul care trece prin tevi este intr-o cantitate redusa, apa nu se va mai misca pentru a raci bobina. In consecinta, aparatul de aer conditionat este dereglat si astfel se ajunge la defectarea acestuia..

In mod normal, pentru a repara aceasta problema, tot ce trebuie sa faci este sa schimbi filtrele. Daca in schimb telive sunt prea mici si aerul nu circula la capacitate normala, atunci trebuie sa chemi un instalator care te poate ajuta cu remedierea acestei probleme.

2. Scurgeri de lichid. Cantitatea de lichid din aparatul de aer conditionat trebuie sa fie constanta tot timpul pentru o functionare cat mai eficace. Totusi, s-ar putea ca sa existe anumite scurgeri datorate uzurii, iar aceste scurgeri de lichid vor duce la o absorbtie mai redusa a caldurii. In consecinta, sistemul de aer conditionat poate sa cedeze, si astfel intreg fluxul de aer sa fie intrerupt.

Beneficiile unui aparat de aer conditionat cu Inverter

Fiecare dintre noi cauta sa achizitioneze un produs de cea mai buna calitate, la un pret relativ bun. Unele dintre cele mai bune tipuri de aparate de aer conditionat sunt cele care detin functia Inverter. Nu este nici un secret ca tot mai multe companii de renume integreaza aceasta functie unica in produsele lor, deoarece este cea mai eficienta functie care poate fi folosita atat pentru a reduce consumul de energie, cat si pentru a proteja mediul.

Intretinerea corecta a aparatului de aer conditionat. In cadrul urmatorului articol, Leca va prezinta modalitatea corecta de intretinere a aparatelor de AC. Informatia o sa fie punctata si clara. Intrebarile de tip ajutator va vor deschide mintea in vederea absorbtiei de informatie.

Întretinerea aparatului dvs. de aer conditionat: Ce anume din interiorul unei unitati de AC are nevoie periodic de intretinere?

Filtrele, bobinele si paletele unui aparat de aer conditionat necesita întretinere periodica a unitatii pentru a functiona efectiv si eficient de-a lungul anilor de utilizare. Neglijarea întretinerii necesare asigura o scadere constanta a performantei aparatului de aer conditionat, în timp ce consumul de energie electrica creste constant. Ce cunoastem: neglijarea intretinerii corecte a filtrelor,bobinelor si paletelor duce la scaderea performantei aparatelor de climatizare. Valoare de adevar MARE.

Rezumat

Aerul conditionat este o parte din terminologia pe care o folosim de multe ori – HVAC.
Un set complet de echipament ar trebui sa poata sa modifice temperatura si umiditatea aerului, sa circule si sa amestece aerul, precum si sa il filtreze si sa il purifice.
Cu toate acestea, echipamentul poate fi folosit pentru a servi oricare dintre functiile specificate mai sus, separat.
Este o combinatie de HVAC ( incalzire, ventilatie si aer conditionat ). Scopul final al HVAC-ului este de a oferi confort vietii noastre de zi cu zi.
Sa parcurgem unele explicatii la partile cu “H”si “V”, inainte de a ajunge la sectiunea “AC”.

Litera “H” vine de la incalzire ( H (eng.) = heating )
Aceasta incalzire este asociata cu radiatoare, cuptoare, sobe si incalzire electrica. Radiatoarele sunt alimentate cu apa calda de la cazane, seminee, iar sobele furnizeaza caldura radiant prin arderea lemnelor sau carbunelui, cuptoarele incalzesc un spatiu anume prin arderea de combustibili fosili, si radiatoarele elctrice folosesc principiul rezistentei electrice pentru a genera caldura.
Incalzirea este folosita in principal in zonele foarte reci.

Litera “V”vine de la ventilatie
Subiectul ventilatiei se refera la circulatia aerului si a miscarii intre un spatiu deschis si unul inchis. Este posibil sa se realizeze acest lucru prin intermediul unui fenomen natural sau prin mijloace de ventilatie fortata. Echipamentul care ajuta ventilatia include cosuri de fum, suflante, ejectoare si ventilatoare.
Scopul ventilatiei este de a asigura siguranta ocupantilor intr-un spatiu, precum si confortul acestora. Este deosebit de util in caz de incendiu.

In cele din urma, “AC”este forma scurta de la Aer Conditionat
Contrar credintei populare, nu este vorba doar de aer conditionat plin cu agent frigorific. Cuvantul “conditionat”in sine sugereaza ca aerul conditionat ar trebui sa conditioneze aerul, pentru a ajunge la nivelul de confort al ocupantilor unei camere.
Echipamentul ar trebui sa faca orice fel de combinatie din urmatoarele, pentru a ajunge la nivelul de confort dorit :
• Sa modifice temperatura prin racire sau incalzire
• Sa modifice umiditatea aerului
• Sa circule si sa amestece aerul
• Sa filtreze si sa purifice aerul

Mai ales ca aerele conditionate pot fi cuplate cu incalzirea si ventilatia – si mai ales cu aerele conditionate central. In detalii,

Modificarea temperaturii aerului prin racire sau incalzire

Echipamentul care poate modifica temperatura aerului prin intermediul unor metode de racire este cunoscut sub numele de aer conditionat. Este numit pompa de caldura, daca este folosit pentru incalzire.
Cu toate acestea, o pompa de caldura este potrivita pentru incalzire, numai daca temperatura nu se indreapta spre extreme. Ca atare, un echipament suplimentar de incalzire ( partea “H”) va fi folosit – fie ca este o banda de incalzire, un cuptor sau un radiator.
Un aer conditionat cu ciclu mecanic este un echipament cu compresor, condensator, valve de expansiune, evaporator si tuburi umplute cu agent frigorific.

Modificarea umiditatii aerului

Un AC mecanic conventional poate modifica umiditatea. Cand este folosit pentru racire, el, de asemenea, va si dezumidifica. O pompa de caldura va modifica umiditatea relativa in timp ce incalzeste aerul.
Cu toate acestea, exista echipament special conceput pentru umidificare si dezumidificare. Acestea sunt umidificatoarele si dezumidificatoarele.
Un umidificator va adauga vapori de apa in aer pentru a raci zonele climatice calde si uscate. Un dezumidificator va fi foarte util in zonele cu temperatura medie, cu umiditate crescuta. Piesele umidificatorului sunt aceleasi ca la un aparat de aer conditionat, dar constructia lor este diferita, astfel incat aerul va fi racit, umiditatea indepartata si apoi reincalzit inainte de a fi eliberat in camera.

Circulatia si amestecul aerului: News aer conditionat HVAC

Aerul statut si stagnant nu este bun pentru sanatatea dvs – sa nu mai vorbim de senzatia de disconfort. Circulatia aerului poate fi realizata cu un echipament simplu – ventilatorul. Curentul de aer va deplasa continuu aer cald langa pielea dvs si, prin urmare, va asigura o racire a pielii prin mijloace de evaporare.
Circulatia aerului pentru intreaga cladire ar necesita conducte si suflante. Aceasta combinatie este folosita in principal cu aparatele de aer conditionat centrale. Aerul conditionat va fi distribuit in zonele desemnate. Este, de asemenea, proiectat pentru a prelua aerul curat si a elimina o parte din aerul folosit, pentru a asigura o ventilatie – subiectul “V”.
Filtrarea si purificarea aerului
Cele mai multe echipamente de climatizare sunt prevazute cu filter intr-un singur pachet sau o instalatie separate. Principalul motiv – pentru a filtra praful dina er.
Purificarea aerului poate fi realizata prin intermediul unui carbon activat ( pentru indepartarea mirosului ), lumina UV ( pentru indepartarea microbilor) si filter HEPA ( aer cu particule de inalta eficienta ).
AC este esential in viata noastra, in special in zonele cu temperaturi extreme, sau chiar de dragul circulatiei si purificarii aerului.

Cum sa alegi AC potrivit si cum sa obtii cel mai mult de la el
Vara acestui an promite sa fie extravaganta si sunt atat de multe moduri in care o poti fenta. Daca sunteti pe un buget restrains, un ventilator ar fi singura dvs alegere, dar nu poate ajuta la reducerea temperaturii.
Racitoarele de aer sunt mai bune, dar acestea se adauga numai la umiditate, care face ca lunile Iulie si August pur si simplu insuportabile. Una dintre cele mai bune optiuni este sa instalezi un aparat de aer conditionat in casa ta.
Un AC te va trece prin lunile caniculare confortabil si, daca stii caracteristicile pe care le doresti de la aparat, chiar se va potrivi in buget. Un model de marca de 0.75 tone costa putin peste Rs 10.000. daca si acest lucru este cam mult pentru tine, poti inchiria un AC pentru 6 luni pentru aproximativ Rs 5.000.
Instalarea si stabilizarea sunt incluse in cost. Cu toate acestea, cele mai multe din aceste utilaje fiind vechi, poti ajunge cu o factura mare la energia electrica.

Ce economisesti la cumpararea unui aer conditionat nou va fi cheltuit pe energia electrica

Top 10 PRODUCATORI aparate de aer conditionat

Aerul conditionat este procesul de schimb de caldura de la o temperatura scazuta la o temperatura mai ridicata; sau in termeni simpli, este procesul de control al temperaturii aerului in functie de confortul nostru. Desi aerul conditionat a fost popular chiar si in vremurile imperiale din China, aerul conditionat modern a inceput sa existe doar in mijlocul anilor 1920. Astazi, viata fara aer conditionat este de neimaginat, indiferent daca locuiti in desert sau intr-un loc rece temperat, un aparat de aer conditionat ar fi intotdeauna o necessitate.
In afara de faptul ca incalzirea globala ne face termometrele sa actioneze ciudat – aerele conditionate nu exista doar ca sa raceasca, ci si ca sa curate si regleze fluxul de aer dintr-o cladire. Reglarea fluxului de aer ar fi imposibila intr-o cladire mare fara aer conditionat. Aparatele de aer conditionat sunt de toate marimile si preturile, avand peste 100 de producatori in intreaga lume. Deci, bazandu-ne pe asta, haideti sa aruncam o privire la primele 10 branduri de aparate de aer conditionat din lume.

10. Videocon
Videocon este unul dintre cei mai mari producatori de electrocasnice din lume, cu peste 17 fabrici in India si peste tot in lume. Este o companie cu bazele in India, cu sediul central situate in Gurgaon India, si cu fabric de productie peste tot in lume, inclusiv China, Mexic, Polonia si Italia. Prezenta Videocon pe piata aparatelor de aer conditionat este marcata de gama masiva de aparate pe care firma le ofera, si de tehnologiile inovatoare pe care compania le gestioneaza fara efort. Aceasta ofera diferite modele, cu accent pe eficienta energetica si stilul de viata sanatos. Cele mai recente inovatii oferite de companie sunt tehnologia inversata DC si ionizarea active care foloseste carbune activat pentru a absorbi toti poluantii nocivi care se amesteca cu aerul.

9. Haier
Grupul Haier este o organizatie colectiva bazata in Republica Populara Chineza. Corporatia ofera o gama larga de aparate de consum, cu accent principal pe aer conditionat. Aceasta ofera o mare gama de aparate de aer conditionat din care poti allege, si cu peste 100 ani de experienta in furnizarea de aparate de consum, este greu sa alegi doar unul. Desi un pic inferior din punct de vedere al inovatiei tehnologice si al designului estetic, aparatele de aer conditionat Haier sunt cunoscute pentru fiabilitate, accesibilitate si eficienta energetica. O simpla inovatie numita Sistemul de Terapie prin Aer introdusa de liderul chinez este singurul avantaj din punct de vedere tehnologic. Dar bineinteles ca functioneaza.

8. LG
Daca inovatie si estetica este ceea ce cautati la un aparat de aer conditionat, atunci LG este alegerea corecta pentru dvs. LG Electronics este o companie private de uz casnic, cu sediul de baza in Coreea de Sud, diviziunile sale majore sunt comunicatiile mobile, sistemele de divertisment, electrocasnicele si aerul conditionat. Compania prezinta clientilor sai o baza larga de produse, cu aproape fiecare dintre ele incorporand cea mai recenta tehnologie HVAC. Diversele caracteristici oferite in aerele conditionate LG includ tehnologia inversa, sisteme cu jet de racire, sisteme de filtrare cu plasma si sisteme anti-virusi si alergii care duc aparatele de aer conditionat la un alt nivel, departe de a mai fi doar dispositive de racire. Desi compania a aparut a fi o companie ecologica, asigurand lipsa PVC-ului si a altor material daunatoare in aparatele sale, lipsa concentrarii asupra gazelor cu efect de sera a facut reputatia companiei discutabila.

7. Voltas
Voltas este o alta companie din India, cu sediul in Mumbai, partenerul sau principal fiind Tata. Este unul dintre cele mai mari nume in ceea ce priveste sistemele HVAC comerciale, oferind solutii de aer conditionat, chiar de la cel mai mare transatlantic, RMS Regina Maria 2 si cea mai inalta cladire din lume – Burj Khalifa, doar pentru a numi cateva. In departamentul de aer conditionat “de casa”, Voltas ofera cele mai eficiente si economice aparate de aer conditionat de astazi. Cu modele de toate tipurile, incluzand cel divizat, fereastra si versiunile Slim, compania are o solutie pentru fiecare consumator. Toate aparatele de aer conditionat oferite de Voltas au un rating de minim 3 stele, ajutadu-le sa depaseasca cu usurinta, in termeni de eficienta, pe omologii sai din Asia.

6. Panasonic
Corporatia Panasonic, cunoscuta anterior ca si Corporatia Industriala Matsushita Electrical este unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata de electrocasnice si este cel mai mare producator de aparate electronice din Japonia. Desi compania este cunoscut pentru calitatea aparatelor sale electronice, in ultimul timp compania s-a straduit din greu pentru a oferi unele din cele mai avansate sisteme de aer conditionat. Noi sisteme, cum ar fi Econavi si nanoe-G se asigura ca aveti posibilitatea de a comuta doar pe aer conditionat, uitand de sentimentul de congelare. Stiinta inovatoare in aer conditionat garanteaza ca temperaturile sunt mentinute pentru un confort optim si intreaga zona este lipsita de germeni. Aceasta prevede, de asemenea, sisteme calde si reci, care pot functiona atat ca o pompa de caldura cat si ca un racitor.

5. Blue Star
Blue Star este printre cei mai mari producatori de aparate de aer conditionat din India, cu peste 4 unitati de productie doar in India; operatiunile sale majore sunt atat in India cat si in strainatate, avand ca parteneri companii mari, cum ar fi Hitachi, RheemMfg etc. Desi accentul principal este pe sectorul corporativ si al birourilor de afaceri, Blue Star are, de asemenea, o gama larga de aparate de aer conditionat pentru sectorul de electrocasnice. Avantajul major al Blue Star este ca ofera solutii de aer conditionat specific fiecarui client, care se poate astepta la de la companie la promisiuni mari din punctul de vedere al rezervei tehnice.

4. Carrier
O companie marcata de o mostenire de inovatii, Carrier este, cu adevarat, un lider mondial atunci cand vine vorba de inovatie. Deservind o baza de clienti repartizata pe 6 continente, Carrier este unul dintre cei mai mari producatori si furnizori de echipamente de aer conditionat. Avand o multime de “premiere” in termeni de inovatie, precum si o baza de client in peste 172 tari, Carrier este, cu siguranta, alegerea corecta atunci cand vine vorba de accesibilitate si tehnologie avansata. Carrier si-a facut un tel de a servi masele cu unitati mai degraba economice decat omologii sai din Asia, deci puteti cumpara aceeasi tehnologie ca a unui aparat de aer conditionat Japonez la jumatate de pret.

3. Hitachi
Probabil cele mai avansate sisteme de aer conditionat apartin in totalitate acestui producator. Hitachi a fost, de zeci de ani, cel mai de succes producator, atat in ceea ce priveste eficienta si progresul tehnologic, si totusi putini sunt cei care ii pot intrece la capitolul inovatie. Hitachi e bazata in Japonia, unde aproape totul este construit cu perfectiune si unde exista cea mai mare baza de client din lume. Gama lor include o multime de tehnologii de varf care permit cea mai buna racire pe care o puteti obtine. Aparatele lor de aer conditionat cu auto-curatare sau tehnologia ACE – Urmeaza-ma, care stabileste ca aerul conditionat sa te urmeze la fiecare miscare e unul din motivele pentru care puteti fi sigur ca luati acasa unul din liderii mondiali, cumparand Hitachi.

2. General air conditioners
Acest gigant bazat in Japonia este, fara indoiala, in partea superioara a lantului alimentar, cand vine vorba despre aer conditionat. Compania are cea mai buna vanzare in Orientul Mijlociu si India, care sunt cunoscute ca si cosmarul producatorilor de aer conditionat. Principalul motiv pentru succesul lor este fiabilitatea produselor; aceste aparate pot functiona in cele mai rele conditii si totusi sa ofere cea mai eficienta racire posibila. Te simti ca si cand ai fi intr-o tara rece, chiar si atunci cand temperatura exterioara se ridica la 41 grade Celsius. Fie praf sau diferite conditiii meteorologice, va puteti astepta intotdeauna la racire garantata de la acesti oameni. Accentul lor principal este pe aerul conditionat de plafon, care nu este popular in randul altor producatori, deci oferindu-le celor de la General Air Conditioners un avantaj de lider pe aceasta piata.

1. Daikin
Cu obsesia lor pentru furnizarea de calitate, nu este de mirare ca primele 3 aparate de aer conditionat sunt Japoneze. Daikin este lider in furnizarea de solutii de aer conditionat de peste 80 de ani. Punctul lor cheie al vanzarii a fost intotdeauna accesibilitatea. Impreuna cu alte tehnologii avansate, un pic spre partea costisitoare. Daikin ofera cele mai avansate echipamente de aer conditionat la cele mai mici preturi posibile. Nu e de mirare ca sunt pe primul loc de zeci de ani.

Aer conditionat Transformatorii HVAC

Ghid pentru transformatorii HVAC.In urma citirii acestui scurt ghid, de forma ADC, valabil doar pentru transformatorii HVAC, puteti intelege si asimila corect informatia.

LOGO 8Ce este un transformator? Un transformator este un dispozitiv static inductiv conceput sa transfere energie electrica de la circuit la altul.
Ce contine fiecare transformator? Fiecare transformator contine o bobina primara si una secundara. Ce stim: fiecare transformator in parte este format din doua bobine:una secundara si una primara. In cele ce urmeaza vom vedea cum comunica intre ele.

Cum circula curentul de la o bobina la alta? O modificare a tensiunii aplicate unei bobine induce un curent sa circule în cealalta bobina. În acest fel, energia electrica este transferata de la un circuit la altul. Ce stim: energia electrica este transferata de la un circuit la altul, prin modificarea tensiunii aplicate.

Unde este trimis curentul indus? De obicei, tensiunea modificata este aplicata bobinei principale, iar curentul indus este în cea secundara. Ce stim:in urma aplicarii bobinei principale, a unei tensiuni modificate, curentul indus se afla in bobina secundara.

Cu ce poate fi transferata energia electrica? Energia electrica poate fi transferata la aceeasi tensiune (un transformator de cuplare) sau la o tensiune mai înalta (un transformator ridicator) sau la o tensiune mai joasa (transformatoare coborâtoare).Ce stim:prin intermediul unui transformator ridicator, energia electrica poate fi transferata la tensiune identica sau diferita!

Unde sunt utilizate transformatoarele si de ce tip sunt acestea? Transformatoarele care sunt utilizate în echipamentele de încalzire si aer conditionat sunt cele de tensiunea joasa/coborâtoare.

Care este scopul folosirii transformatoarelor? Acestea sunt concepute sa reduca tensiunea înalta la 24 pâna la 30 volti, necesara pentru functionarea circuitelor de control de tensiune joasa întâlnite în cuptoare sau aparate de climatizare. Ce stim:tensiunea inalta, este redusa pana la 30 de volti, prin intermediul transformatoarelor. Acest tip de reducere de intensitate este valabil pentru aparatele de climatizare.

Pentru ce sunt proiectate sa alimenteaza transformatoarele? Unele modele sunt proiectate sa alimenteze cu energie, în sistemele obisnuite HVAC de 24 volti, termostate, supape de gaz si relee. În majoritatea instalatiilor de transformare, termostatul de ambient este alimentat de circuitul de joasa tensiune. Anumite supape de gaz sunt de asemenea alimentate de un circuit de joasa tensiune. Ce stim: Anumite tipuri de transformatoare sunt proiectate special sa alimenteze cu energie electrica in cadrul sistemelor de 24 de volti:releee,supape de gaz si termostate.

Cum se realizeaza, si din punct de vedere legal, conexiunile catre transformatori? Toate conexiunile catre transformatori trebuie realizate în conformitate cu reglementarile Codului National de Electricitate (NEC). Ce anume se foloseste pentru circuitele de joasa tensiune? Pentru circuitele de joasa tensiune se foloseste un singur fir subtire de cupru. Este în mod standard identificat prin izolatie rosie si neagra.

Circuitele de înalta tensiune utilizeaza un fir cu diametrul mai mare, care este acoperit cu izolatie alba sau neagra.Ce stim:specialistii intra in contact in timpul montarii sau a unui anumit tip de reparatie, a unui aparat de aer conditionat, cu izolatie rosie si neagra in cazul in care acesta foloseste circuite de joasa tensiune.

Interconectarea bobinelor secundare din transformatori este interzisa de catre NEC. O metoda de a evita interconectarea transformatorilor este de a folosi un transformator care este clasificat ca putând transporta atât sarcina de încalzire, cât si pe cea de racire. Utilizând un termostat si un strat de baza combinat cu circuite izolate de încalzire si racire reprezinta de asemenea o optiune. Puteti utiliza si un releu izolant pentru a izola sursele de alimentare pentru încalzire si racire.

Cum sa setati un transformator?
Transformatoarele nu sunt eficiente 100%, Întotdeauna veti pierde o parte din energie între bobina principala si cea secundara. Daca stiti sa setati corect transformatorul dvs., veti avea suficienta energie ramasa pentru a conduce sarcina catre bobina secundara.

De obicei, atunci când echipamentul dvs. HVAC nu are suficienta energie, verificati tensiunile din bobinele primare si secundare din transformatorul dvs. Daca verificati tensiunea si va încadrati în 10% din tensiunea nominala si sunteti sigur ca nu firele nu sunt defecte, atunci transformatorul nu este îndeajuns de mare pentru echipamentul dvs. Un transformator prea mic pentru un anume sistem poate conduce la probleme mai serioase. Ca urmare, mecanismul de contact si pornire ale motorului nu va functiona corect si în timp compresorul poate fi deteriorat.

Atunci când trebuie sa înlocuiti transformatorul dvs., întotdeauna alegeti unul de aceeasi marime sau mai mare decât cel înlocuit. Pentru noile instalatii, urmati recomandarile producatorului echipamentului. Daca nu va simtiti în stare sa montati un transformator, apelati la o companie locala de HVAC sau la un furnizor pentru asistenta.

Capacitatile unui transformator sunt descrise prin evaluare acestuia electrica. Aceste informatii vor include tensiunea primara si frecventa, tensiunea secundara de circuit deschis si valoarea sarcinii în volt-amperi (VA). Transformatorii de clasa 2 utilizati în circuitele de tensiune joasa au o sarcina maxima de 1000VA si o tensiune secundara de circuit deschis de 30 volti.

Curentul secundar trebuie de asemenea limitat. Acest lucru se poate realiza din utilizarea unui transformator de limitare a curentului sau prin adaugarea a unei sigurante de 3,2 amperi în bobina secundara.

Montarea transformatoarelor:
Întotdeauna urmati instructiunile de instalare ale producatorului transformatorului, deoarece acestea variaza în functie de model si de aplicatia acestuia specifica. Urmatoarele indicatii se aplica celor mai multe transformatoare:
1. Deconectati sursa de alimentare pentru a preveni deteriorarea echipamentului sau socurile electrice înainte de a încerca îndepartarea sau montarea unui transformator.
2. Separati si izolati fiecare cablu conductor vizibil si nefolosit.
3. NU scurtcircuitati terminalul secundar al transformatorului, deoarece puteti arde siguranta de suprasarcina.
4. Verificati sectiunea cu specificatii a transformatorului pentru codul culorilor al cablurilor conductoare
5. Conectati cablurile conductoare primare la linia de alimentare cu tensiune.
6. Conectati capatul secundar al transformatorului la sistemul de control HVAC de 24 volti. În cazul în care modelul transformatorului are o piesa de legatura primara sau secundara, conectati mai întâi cablurile si apoi însurubati teava pe piesa de legatura.
7. Verificati tensiune din bobina secundara înainte de a conecta transformatorul la sursa de alimentare.
8. Reporniti sursa de alimentare si actionati sistemul pentru a efectua unul sau doua cicluri complete.

“Instalatiile de climatizare aparute in secolul 21 in materie de aer conditionat reusesc sa satisfaca cele mai riguroase cerinte ale clientului permitand o usoara utilizare, programare si intretinere, astfel aceasta tehnologie sa fie permisiva inclusiv pentru acei clienti care nu sunt obisnuiti cu acest concept.

“Nordstar” a devenit un brand important in domeniul climatizarii, comercializand toata gama de aparate de aer conditionat: split-uri de perete Nordstar, dezumidificatoare Nordstar, perdele de aer Nordstar, casete Nordstar, coloane Nordstar.

Verificarea sistemelor de aer conditionat asigura o durata de viata mai lunga a aparatelor, avand in vedere normele de asigurare a calitatii marfurilor. In acest fel, prin service-ul asigurat aparatelor se elimina neplacerile cauzate de o functionare necorespunzatoare si se mareste fiabilitatea de functionare astfel calitatea functionarii si rezultatul acestui proces sa fie de inalta calitate.Prin schimbarea la timp a unor componente “mici” cu costuri minime se evita o interventie “in regim de urgenta” cu costuri mult mai mari.

Aparatele de aer conditionat acumuleaza prin condens mirosuri neplacute si intr-un final, bacterii si alte microorganisme care va pot afecta sanatatea. Acest lucru se intampla indiferent de marca sau de performantele aparatului, motiv pentru care se recomanda o verificare periodica a aparatelor de aer conditionat, verificare ce implica schimbarea filtrelor din panza sau hartie, indepartarea zonelor prafuite si nu in ultimul rand asigurarea functionarii la capacitate maxima.

Aparatele de climatizare Nordstar tip Standard sunt echipate cu vaporizator multi-fatetat, deumidificare independenta si in plus un ventilator cu palete dinte de fierastrau pentru reductia zgomotului. Aparatul de aer conditionat Nordstar repartizeaza aerul uniform, ajungand in acest fel, in toate colturile camerei.
Gama „Nordstar Lux” aduce in piata romaneasca, aparate de aer conditionat Nordstar cu sisteme imbunatatite pentru un nivel inalt de silentiozitate.

Aparatele de climatizare NordStar Top, fac parte din gama de aparate de aer conditionat Nordstar Inverter, recunoscute ca fiind economice din punctul de vedere al eficacitatii energetice si eficientei de functionare.
Aparatele de aer conditionat Nordstar sunt create in China si de la bun inceput au fost impartite in mai multe game de produse si anume aparate de aer conditionat Nordstar Standard,aparate de aer conditionat Nordstar Class, aparate de aer conditionat Nordstar Lux si aparate de aer conditionat Nordstar Top. Aparatele de aer conditionat Nordstar sunt dotate cu schimbatoare de caldura eficiente si compresoare Mitsubishi, Toshiba, Panasonic.

Tehnologia Inverter

Cuvantul Inverter, regasit la numele anumitor produse, reprezinta capacitatea unei unitati de a reglementa continuu fluxul de transfer termic prin modificarea vitezei compresorului, ca raspuns la cererea de racire.
Aparatele de climatizare traditionale folosesc un tip de compresor special care fie lucreaza la capacitate maxima, sau este inchis periodic, pentru a organiza temperatura unei camere. Un termostat este folosit pentru a asura temperatura aerului ambient si pentru a porni compresorul cand aceasta temperatura este prea departe de temperatura dorita.

O modalitate alternativa pentru a satisface aceasta variabila cerere de racire este modularea capacitatii compresorului. Un compresor pentru un aparat de aer conditionat are doua componente: o parte mecanica (compresorul propriu-zis) si o parte electrica (motorul ce il pune in functionare).Oricare dintre componente poate fi utilizat pentru a modula capacitatea. La compresoarele digitale, scroll-urile mecanice ale mecanismului de compresie sunt controlate sa varieze, in timp ce motorul electric functioneaza la viteza constanta.

Cealalta metoda este de a controla viteza compresoarelor prin diverse moduri.
Aparatele de aer conditionat Inverter folosesc o unitate de frecventa variabila pentru a controla viteza motorului, si astfel a compresorului. Unitatea de frecventa variabila utilizeaza un redresor pentru a converti curentul alternativ de la intrare in curent continuu, si apoi foloseste variatia marimii pulsului curentului continuu in cadrul unui inverter pentru a produce curent alternativ de frecventa dorita.

Curentul alternativ obtinut, este folosit pentru a pune in functiune un motor de inductie. De vreme ce viteza motorul de inductie este direct proportionala cu frecventa curentului alternativ, compresoarele functioneaza la viteze diferite. Un microcontroller poate apoi proba temperatura curenta a mediului ambient si adjusta viteza compresorului in mod corespunzator. Toata aceasta electronica insa mareste nivelul de complexitate, si implicit si costurile. Pierderile de energie la conversia din curent alternativ in curent continuu, si apoi din nou invers pot fi pana la intre 4% si 6% pentru fiecare etapa de conversie.

Eliminarea ciclurilor de pornire-oprire mareste eficienta, prelungeste durata de viata a componentelor, si ajuta la eliminarea marilor fluctuatii in sarcina asupra sursei de alimentare. In cele din urma, acest lucru face ca aparatul de aer conditionat Inverter sa fie mai putin predispus la defectiuni, sa consume mai putin, iar compresorul de afara este in general mult mai silentios decat cel de la aparatele clasice. Daca pe la inceputul anilor ’90, aparatele Inverter aveau unele dezavantaje, acestea au fost in mare parte depasite – pierderile la conversie sunt mult mai mici, iar filtrele suprima cea mai mare parte a interferentei electromagnetice generate in invertere.

Ruland la capacitate maxima, un compresor ofera cea mai buna eficienta si depaseste inverterele. Aparatele de aer conditionat Inverter sunt folositoare in medii unde o sarcina partiala este necesara, deoarece acestea sunt semnificativ mai eficiente in astfel de situatii.Pentru gospodariile conventionale, unde fiecare unitate exterioara este conectata la o singura unitate interioara dedicata, aparatele Inverter sunt optiunea preferata, pentru ca o sarcina partiala este preferata in aceste situatii.

Cheltuielile initiale putin mai mari sunt compensate de facturile la energie mai scazute. Pentru instalatiile moderne, unde o unitate exterioara este conectata la mai multe uitati interioare, exista posibilitati mai bune disponibile.
Tehnologia Inverter este folosita pentru o gama larga de aparate de uz casnic, inclusiv cuptoare cu microunde, masini de spalat, si asa mai departe.Odata cu trecerea timpului tehnologia avanseaza si intotdeauna gaseste noi metode de a surprinde cumparatorii, implicit utilizatorii. NordStar, un important producator chinez, asigura cercetarea, inovatia si aplicabilitatea unor tehnologii noi, imbunatatite si necesare pentru a asigura un confort sporit in urma folosirii gamei de aparate de aer conditionat, in conditii de securitate si conform normelor de igiena tocmai pentru a nu afecta sanatatea consumatorului.

Observam utilizarea unor piese, ansamble de piese si circuite imprumutate de la marci consacrate, tocmai pentru brevetarea si imbunatatirea calitatii aparatului de aer conditionat fapt pentru care ramanem placut surprinsi pentru ideea de utilizare in conditii de maxima eficienta, silentiozitate, igiena, randament si de ce nu de aspect deci unuiunea producatorilor pentru a promova noi tehnologii si experiente comprimate intr-o instalatie de climatizare bine gandita si ingenios lucrata.

Desi brandul LG este popular gratie aparatelor, pe care le-am trecut in revista, el se remarca pe piata autohtona prin intermediul calitatii special a aparatelor de aer conditionat, de tipul: Monosplit, monosplit invertor panel, inverter, ArtCool, Split. Marele gigant al produselor digitale LG, are ca scop lanasarea produselor de top din gama lor si sa satisfaca nevoile clientilor. Cu aceste doua obiective, cei de la LG au reusit sa ajunga topul preferintelor clientilor.

Ce ar trebui sa stiti despre aparatele de aer conditionat LG:

Aparatele de aer conditionat LG sunt create cu functii ce reduc umiditatea din camera fara supra-racire, turbina aparatului de aer conditionat porneste numai cand temperatura conductelor atinge 28 grade Celsius, fara a refula aer rece. Majoritatea aparatelor, au in dotare functia jet Cool ceea ce inseamna ca in camera se elimina in jet de aer rece care persista 30 de minute sau pana cand temperatura camerei ajunge la 18 grade celsius.

Aproape toate aparatele de aer conditionat LG sunt dotate cu sistemul unic Neo Plasma echipat cu 7 filtre specializate care sunt structurate in 5 stadii pentru imbunatatirea filtrarii. Reduce praful, mirosurile, distruge bacteriile si alergenii si poate retine chiar si fum de tigara.

Din punct de vedere estetic, aparatele de aer conditionat LG, au un design modern pentru fiecare tip de aparat creat si anume split de perete, duct, caseta, coloana sau convertibil, iar cat despre functionalitatea lor, se poate spune ca atinge cote maxime.

Modele aer conditionat LG
Marele gigant al produselor de aer conditionat LG, are ca scop lanasarea produselor de top din gama lor sa satisfacand dorintele clientilor. Cu aceste doua obiective, cei de la LG au reusit sa ajunga in topul preferintelor clientilor din intreaga lume.

Echipamentele de aer conditionat LG ofera atat de multe optiuni privind dimensiunile ?i caracteristicile, încat gasirea modelului ideal nu e o problema indiferent de pretentiile DVS. Astfel va prezint urmatoarele modele si tipuri de aer conditionat LG:

a) aer conditionat LG tip Split
Aparatele de aer conditionat LG tip Split sunt proiectate cu un aspect modern, suprafata exterioara fiind creata din reflectorizant la unele aparate, in special cum sunt cele din gama Art cool.
In functie de dimensiunile si forma incaperii, este posibila racirea simultana a unui volum mai mare de aer si cu ajutorul functiei de purificare se asigura distribuirea unui aer curat si proaspat.

b) aer conditionat LG de perete
Aceste sisteme de aer conditionat LG de perete si tavan au flexibilitatea montarii multiple. Unitatea interna poate fi usor montata pe podea sau suspendata de tavan.
Aceasta gama de aparate aer conditionat se caracterizeaza prin flexibilitatea de montare, putand fi instalate pe podea sau tavan, economisind astfel spatiul.

Directia debitului de aer poate fi ajustata orizontal in mod manual prin schimbarea directiei de orientare a paletei orizontale. Directia debitului de aer poate fi ajustata si vertical cu ajutorul telecomenzii.
Intre temperatura luata la produsul instalat si temperatura interioara poate exista o diferenta semnificativa. Controlul a doi termistori ofera optiunea de a controla temperatura prin referinta la oricare dintre cele doua temperaturi. Selectarea termistorului dorit se poate face cu butonul plasat pe spatele telecomenzii LCD cu fir.

c) aer conditionat LG INVERTER DC
Tehnologia LG inverter asigura functionarea optima pentru super eficienta energetica. Spre deosebire de tehnologia existenta, care nu ar putea mentine dvs. temperatura dorita de interior la un nivel constant, Tehnologia LG inverter, folosind compresoare speciale cu invertor, si poate ajusta temperaturi cu exactitate in functie de diferite conditii de interior.

Se economiseste energie cu pana la 44% in comparatie cu tehnologia existenta. De asemenea, motorul BLDC din unitatea interioara de aer conditionat, este cele mai bun de acest fel din industrie, si face ambianta de la dvs. sa fie mult mai linistita si mai placuta decat cu motoarele existente.

Eficienta acestui inverter DC este imbunatatita semnificativ in comparatie cu modelele de tip ON/OFF.
Cand aparatul de aer conditionat va fi setat pentru a incalzi sau a raci, compresorul va functiona la viteza maxima pentru a atinge rapid temperatura dorita. De indata ce temperatura dorita a fost atinsa, spre deosebire de aparatele de aer conditionat conventionale care pornesc sau opresc compresorul, aparatele de aer conditionat LG cu inverter ajusteaza constant viteza compresorului pentru a mentine temperatura dorita cu fluctuatii minime, asigurand un confort optim.

Cand aceste aparate de aer conditionat LG sunt utilizate pentru racirea camerelor cu calculatoare sau a altor camere, in conditii de temperaturi exterioare scazute, compresorul BLDC cu inverter si motorul BLDC extern cu ventilator sunt utilizate pentru a ajusta debitul si volumul de aer, asigurand eficienta maxima prin functionarea la -10°C fara oprire.

Prin urmare aparatele de aer conditionat LG tip split, aparatele de aer conditionat LG perete cat si aparatele de aer conditionat LG inverter, se remarca de asemenea si prin multitudinea de functii programabile ale aparatelor de aer conditionat LG si de sistemele multiple de filtrare a aerului astfel incat sa usureze utilizarea aparatelode aer conditionat LG in caminul dvs. si in acelasi timp sa mareasca nivelul de confort.

aer conditionat